100% BIO homoktövis préslé
Felturbóznád immunrendszered? Esetleg konkrét problémára keresel természetes megoldást? 100% BIO homoktövis préslevünk a neked való választás!
Nem pusztán üres frázis, miszerint a homoktövis valódi csodanövény. Általános immunerősítő, mely védi a májat, a bőrt, a szemet, B12-vitaminnal támogatja az anyagcserét, hatékony vízhajtó. C-vitamin tartalma a citrusfélék tízszerese, melynek koncentrációja még pasztőrözés után is kiemelkedően magas marad. Fogyasztása savhiányos állapotban, illetve a téli hónapokban kifejezetten ajánlott. Kúraszerűen is alkalmazhatjuk, hatékonyságát ugyanis tovább fokozza, ha természetes komplementerével, a fekete berkenyével váltva visszük be szervezetünkbe.
A Hárs Udvarban BIO gazdaságból származó homoktövist dolgozunk fel. A kíméletes, lassú préselésnek köszönhetően maximalizáljuk a gyümölcsrostok és értékes gyümölcslé kinyerhető mennyiségét, így préslevünk állaga sűrű, selymes. A rövid pasztőrözés a tartósítás érdekében elkerülhetetlen, ám a termék jellegére is hatással van: inkább okkersárga színnel és sokak szerint kellemetlen illattal ruházza fel azt. Figyelem: a 100%-os homoktövis íze rendkívül savanyú!
Minőségét megőrzi: gyártástól számított 6 hónapig (felbontás után 30 napig).
Tárolása: felbontás után hűtőben.
3,400Ft – 18,600Ft
- „Akkor miért nem romlik meg?”
A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható. - „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik. - „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.
Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!