100% BIO homoktövis préslé

Felturbóznád immunrendszered? Esetleg konkrét problémára keresel természetes megoldást? 100% BIO homoktövis préslevünk a neked való választás!

Nem pusztán üres frázis, miszerint a homoktövis valódi csodanövény. Általános immunerősítő, mely védi a májat, a bőrt, a szemet, B12-vitaminnal támogatja az anyagcserét, hatékony vízhajtó. C-vitamin tartalma a citrusfélék tízszerese, melynek koncentrációja még pasztőrözés után is kiemelkedően magas marad. Fogyasztása savhiányos állapotban, illetve a téli hónapokban kifejezetten ajánlott. Kúraszerűen is alkalmazhatjuk, hatékonyságát ugyanis tovább fokozza, ha természetes komplementerével, a fekete berkenyével váltva visszük be szervezetünkbe.

A Hárs Udvarban BIO gazdaságból származó homoktövist dolgozunk fel. A kíméletes, lassú préselésnek köszönhetően maximalizáljuk a gyümölcsrostok és értékes gyümölcslé kinyerhető mennyiségét, így préslevünk állaga sűrű, selymes. A rövid pasztőrözés a tartósítás érdekében elkerülhetetlen, ám a termék jellegére is hatással van: inkább okkersárga színnel és sokak szerint kellemetlen illattal ruházza fel azt. Figyelem: a 100%-os homoktövis íze rendkívül savanyú!

Minőségét megőrzi: gyártástól számított 6 hónapig (felbontás után 30 napig).

Tárolása: felbontás után hűtőben.

3,400Ft18,600Ft

Napi 2x5cl (kúraszerűen három hétig, egy hét kihagyással).
Pasztörizálással tartósított termék. Minőségét megőrzi: gyártástól számított 12 hónapig.
(100g termékben) Energia: 150 kJ/36 kcal, zsír: 2 g, amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 3,5 g, amelyből cukrok: 2,6 g, fehérje: 0 g, rost: 3,5 g, só: 0 g.
100% BIO homoktövis (Hippophae rhamnoides).
Nincs, vegán étrendet követők és cukorbetegek számára is ajánlott fogyasztása.
Herbaszörpjeinket tartósítószerek és hőkezelés nélkül készítjük.

  • „Akkor miért nem romlik meg?”
    A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható.
  • „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
    A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik.
  • „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
    Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.

Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!

Gyömbéres puszedli

Narancsos zabcsók kézműves desszert

Fekete berkenye lekvár

Homoktövis lekvár

Csipkekeksz

Csipkebogyó lekvár