“Chocolett” kézműves belga csokinyalóka gyógynövényekkel
Hangosan roppanó vagy szádban lágyan olvadó csokoládéra vágysz, ami gyógynövények értékes rostjaival is támogatja szervezeted? “Chocolett” kell neked!
Vannak dolgok, melyeket az ember idővel kinő. A csokoládé iránti rajongás garantáltan nem tartozik ezek közé. Egyesek számára jól időzítve, kis mennyiségben maga a kényeztetés, mások számára ideális örömforrás a mindennapokban, ha okunk van rá, azért, ha pedig nincs, éppen azért.
A Hárs Udvar kézműves csokoládé nyalókáit a legkiválóbb minőségű belga csokoládéból készítjük két ízvilágban: klasszikus “trichoc” szettünk ét-, tej- és fehércsokoládé felhasználásával készül, míg a “herbaszett” gyártásánál csak fehércsokoládét használunk, melyet BIO berkenye és BIO homoktövis gyümölcshúsliszttel, valamint porított matcha teával gazdagítunk.
350Ft – 4,500Ft
- „Akkor miért nem romlik meg?”
A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható. - „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik. - „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.
Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!