Citromfű herbaszörp
Ha egy igazán megnyugtató frissítőre vágysz, a Hárs Udvar citromfű herbaszörpje a neked való választás!
A citromfű mint alapanyag sokáig nem szerepelt az elképzeléseink között, mivel nem igazán találkoztunk „sima” citromfű szörppel a boltok polcain: megjelent ugyan, de általában bodzával vagy mentával házasítva. Arra gondoltunk, talán mégis megérne egy próbát, jóllehet e növény igényli a legnagyobb körültekintést és legaprólékosabb előkészítést a feldolgozás során. A végeredményben nem csalódtunk!
A Hárs Udvar citromfű herbaszörpje messze meghálálja a belefektetett időt és munkát. A közhiedelemmel ellentétben nem citrom ízű, de erőteljesen citrusos, frissítő és nyugtató aromát hordozó termék. Kétféle növényből készítjük, az alapanyagokat saját biogazdaságunkban gyűjtjük. Manufaktúránk történetében ő a nagy megújuláson átesett íz, hiszen 2022-től az alap citromfűszörp receptúrája citromcirokkal is gazdagodott! A változtatás bennünket meggyőzött, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!
0Ft – 13,500Ft
- „Akkor miért nem romlik meg?”
A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható. - „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik. - „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.
Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!