Csipkebogyó lekvár

Kezdettől fogva szerettünk volna különleges lekvárpalettát építeni, mellyel vásárlóink érzékeit és egészségét is kényeztethetjük. Igen, ezek a lekvárok többre hivatottak, mint hogy palacsintában végezzék! Méltó társuk egy szelet kovászolt, kézműves kenyér, melyre vastagabban húzzunk natúr vaj- vagy sajtkrémet, s koronázzuk meg 1-2 kiskanálnyi csipkebogyó lekvárral! Krémesen lágy textúra, klasszikus íz, mint ahogyan „az öregek” készítették.

Mivel a csipkebogyó velője önmagában keserű, így lekvárunk a lehető legkevesebb mennyiségű, 20% cukrot tartalmaz. Édes, de még fanyarkás kényeztetés. Megéri minden falat!

0Ft3,400Ft

Ízlés és szükség szerint.
Klasszikus eljárással (sütéssel) készült, tartósítószermentes termék. Sem zselésítőt, sem állományjavítót nem tartalmaz. Minőségét megőrzi: gyártástól számított 12 hónapig.
(100g termékben)
Almavelő, csipkebogyó velő (Rosa canina), cukor.
Nincs.
Herbaszörpjeinket tartósítószerek és hőkezelés nélkül készítjük.

  • „Akkor miért nem romlik meg?”
    A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható.
  • „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
    A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik.
  • „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
    Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.

Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!

Gyömbéres puszedli

Narancsos zabcsók kézműves desszert

Fekete berkenye lekvár

Homoktövis lekvár

Csipkekeksz

Csipkebogyó lekvár