Mentalevél herbaszörp
Ha egy valóban frissítő élményre vágysz, a Hárs Udvar mentaszörpje a neked való választás!
Mentaszörpöt már évekkel ezelőtt is készítettünk, akkor még csak saját részre, kiskonyhai körülmények között. Minden létező receptet felkutattunk, hogy a lehető „legmentásabb” végeredményhez jussunk, ám végül csak nem hagyott nyugtot egy kérdés. Hogyan kerülhetett volna még az az aroma is a szörpbe, amit további két napig kiszellőztetni sem tudunk a lakásból?! Megtaláltuk a megoldást!
Semmihez sem fogható élmény, mikor a Hárs Udvar mentalevél herbaszörpjét felbontva „orrba vág” az intenzív mentaillat. Ehhez a szörpünkhöz is saját biogazdaságunkban gyűjtjük, s nem sajnáltuk az alapanyagot. Manufaktúránk történetében ő volt az első íz, melyet kifejezetten vásárlói kérésre kezdtünk gyártani, kilépve ezzel a „csak bodza” profilból. Családunk nagy kedvence, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!
0Ft – 13,500Ft
- „Akkor miért nem romlik meg?”
A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható. - „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik. - „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.
Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!