Bodzavirág herbaszörp

Megunhatatlan klasszikus, mely az év zordabb felében is eszünkbe juttatja a tavaszt!

Ki az, aki életében legalább egyszer ne kóstolt volna bodzaszörpöt, vagy nem próbálkozott még soha azzal, hogy otthon is elkészítse?! Szerelem illatra, szerelem szagolva, szerelem kortyolva! Tökéletes választás az év bármely szakában, jóllehet abszolút favorit kiváltképpen tavasszal és a nyári időszakban, hiszen az első herbaszörp, melyet a szezonban készíthetünk. Üde, bájos és frissítő!

A Hárs Udvar bodzavirág herbaszörpjéhez saját biogazdaságunkban gyűjtjük az alapanyagot, melyből a gyártás során forralás nélkül nyerjük ki értékes illatát és aromáját. Manufaktúránk történetében ő volt az első íz, mellyel foglalkoztunk, s csak kevésen múlt, hogy valami módon végül mégsem róla neveztük el magunkat. Családunk nagy kedvence, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!

2,100Ft14,500Ft

Javasolt hígítási arány: 1 dl szörp + 9 dl víz = 1 liter kész üdítő!
Tápértékadatok (100ml szörp): energia: 1519 kJ/305 kcal, zsír: 0 g, amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 70 g, amelyből cukrok: 60 g, fehérje: 0 g, só: 0 g. MEGJEGYZÉS: javasolt hígítási aránnyal a megadott adatok 1 liter üdítő teljes tápértékét mutatják.
Összetevők: fruktóz-glükóz szirup, bodzavirág (Sambucus nigra) szűrt, vizes oldata (12%), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.
Allergének: nincs, GMO-mentes, laktóz- és gluténmentes, vegán. Fogyasztása cukorbetegeknek nem vagy csak nagy hígításban javasolt!
Herbaszörpjeinket tartósítószerek és hőkezelés nélkül készítjük.

  • „Akkor miért nem romlik meg?”
    A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható.
  • „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
    A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik.
  • „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
    Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.

Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!

Gyömbéres puszedli

Narancsos zabcsók kézműves desszert

Fekete berkenye lekvár

Homoktövis lekvár

Csipkekeksz

Csipkebogyó lekvár