HERBASZÖRPÖK
Mikor óvodák hívnak bennünket különféle rendezvényekre, általában a legszínesebb szörpjeink közül kerülnek ki az abszolút favoritok: az örök klasszikus bodza, a „narancs színű” vagy „jaffa szörp” (értsd: homoktövis) és az, amelyik „olyan, mint a málnaszörp”. Mi tagadás, valóban így van: a fekete berkenye sokszor ismeretlen, új íze nem is lepi meg a gyerekeket, ami megfogja őket, az sokkal inkább a színe.
Szülőként és gyártóként is büszkék vagyunk arra, hogy a Hárs Udvar mély bíbor, sűrűn folyó berkenye herbaszörpje egyfelől bio gyümölcsöt tartalmaz, másfelől fogyasztása nemcsak kendőzetlen öröm a legkisebbeknek és felnőtteknek egyaránt, de szupergyümölcsként tevékenyen hozzájárul a (fejlődő) szervezet kiegyensúlyozott működéséhez is. Családunk abszolút nagy kedvence a berkenye szörp, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!
A Hárs Udvar homoktövis herbaszörpje kíméletes, lassú préseléssel nyert direktlé felhasználásával készül. A gyümölcs bio certifikációval rendelkező gazdaságból származik, rostanyagtartalma magas, így a szörp maga hígítás előtt felrázandó.
A Hárs Udvar homoktövis herbaszörpjéből textúrájában gazdag, markánsan citrusos ízű és illatú, élénk narancssárga frissítőt készíthetünk, melynek aromáját kiválóan gazdagíthatjuk mentaágakkal, levelekkel. Szódával történő hígítás esetén azonban legyünk tekintettel a magas rosttartalomra, mely szénsavas közegben kedvezőtlenül befolyásolhatja az ital nyújtotta esztétikai élményt. Erőteljes színének és ízének köszönhetően a homoktövis herbaszörp a gyerekek kedvence, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!
A jelentősebb gyógyhatással bíró, őszi szörpjeink, vagyis a homoktövis, berkenye és csipkebogyó mellett van még egy alapanyag, melyhez vírusos, megfázásos időkben igen nagy bizalommal fordulhatunk, lévén erős antiszeptikus gyógyhatással bír. A fenyőrügy ez, mely ráadásul már a szezon elején hozzáférhető, így jótékony erejével tavaszi szörpkínálatunkat gazdagítja.
A Hárs Udvar fenyőrügy herbaszörpje nem „toboz ízű”, kifejezetten kellemes, mellékíztől mentesen „fenyős”, azok számára pedig, akik még sosem kóstolták, minden bizonnyal egyenesen izgalmas lesz! Fenyőrügy szörpünkhöz saját biogazdaságunkban gyűjtjük az alapanyagot, s háromféle fenyőt használunk fel!
Aki szereti a gyógynövényteákat, és rendszeresen issza is, az jól tudja, hogy a csipkebogyó egyetlen ellensége a forrázás. A csipkebogyó tea ugyanis hideg vízben áztatandó, majd szűrést követően ízesíthető belátásunk szerint. Az elkészítés módját és az összetevőket tekintve tehát majdhogynem ugyanúgy készül, mint egy hagyományos szörp, ráadásul mindkettőt hidegen fogyasztjuk. Ezeket az alapigazságokat igyekeztünk megerősíteni, mikor csipkebogyó szörpünket hidegtea kivonatnak kereszteltük.
A Hárs Udvar csipkebogyó hidegtea kivonatát két lépcsős eljárással készítjük, hogy a frissen gyűjtött áltermésből minden értékes hatóanyagot kinyerhessünk. A rózsaszínes árnyalatot szárított hibiszkusz virág hozzáadásával érjük el. Visszatérő Vásárlóink nagy elismeréssel és nem csak téli időszakban keresik csipkeszörpünket, bízunk benne, új Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!
Tapasztalataink szerint a gyömbér is legalább olyan szélsőséges érzelmeket vált ki az emberekből, akárcsak a levendula: egyesek azt szeretik, ha a szörpben van belőle jó sok, amitől az csípőssé is válik, míg mások szívesebben fogyasztanak gyömbért „megszelídített” formában.
Jól tudjuk, hogy egyszerre mindkét tábor igényeit kiszolgálni nem lehet, mi mégis itt a Hárs Udvarban arra tettünk kísérletet, hogy gyömbér szörpünkkel kielégítő élményhez juttassuk a „haladóbb” szellemű és a visszafogottabb ízeket kedvelőket is. Több hónapig tartó kóstoltatás és véleményeztetés után vásárlóink többségének engedve gyömbér szörpünket „mérsékelten intenzív” kategóriába sorolnánk: a növény aromája határozottan érezhető, de csípősségtől nem kell tartani.
A citromfű mint alapanyag sokáig nem szerepelt az elképzeléseink között, mivel nem igazán találkoztunk „sima” citromfű szörppel a boltok polcain: megjelent ugyan, de általában bodzával vagy mentával házasítva. Arra gondoltunk, talán mégis megérne egy próbát, jóllehet e növény igényli a legnagyobb körültekintést és legaprólékosabb előkészítést a feldolgozás során. A végeredményben nem csalódtunk!
A Hárs Udvar citromfű herbaszörpje messze meghálálja a belefektetett időt és munkát. A közhiedelemmel ellentétben nem citrom ízű, de erőteljesen citrusos, frissítő és nyugtató aromát hordozó termék. Kétféle növényből készítjük, az alapanyagokat saját biogazdaságunkban gyűjtjük. Manufaktúránk történetében ő a nagy megújuláson átesett íz, hiszen 2022-től az alap citromfűszörp receptúrája citromcirokkal is gazdagodott! A változtatás bennünket meggyőzött, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!
Mentaszörpöt már évekkel ezelőtt is készítettünk, akkor még csak saját részre, kiskonyhai körülmények között. Minden létező receptet felkutattunk, hogy a lehető „legmentásabb” végeredményhez jussunk, ám végül csak nem hagyott nyugtot egy kérdés. Hogyan kerülhetett volna még az az aroma is a szörpbe, amit további két napig kiszellőztetni sem tudunk a lakásból?! Megtaláltuk a megoldást!
Semmihez sem fogható élmény, mikor a Hárs Udvar mentalevél herbaszörpjét felbontva „orrba vág” az intenzív mentaillat. Ehhez a szörpünkhöz is saját biogazdaságunkban gyűjtjük, s nem sajnáltuk az alapanyagot. Manufaktúránk történetében ő volt az első íz, melyet kifejezetten vásárlói kérésre kezdtünk gyártani, kilépve ezzel a „csak bodza” profilból. Családunk nagy kedvence, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!
Százból 99 embernek határozott véleménye van a levendulaszörpről: vagy gyűlöli, vagy imádja! A már kialakult véleményen bizony nem könnyű változtatni: akinek egyszer beivódott a tudatába a „molyirtó” és a „szappan”, nehezen barátkozik meg a gondolattal, hogy egy levendulaszörp bizony, lehet selymesen csábító, zöld lankákat és cirógató szellőt idéző élmény is, egy korty nyári felüdülés bármely évszakban.
A Hárs Udvar levendula herbaszörpjének íze nem „olajos”, de nem is tolakodó: először lágyan, majd egyre intenzívebben jelentkezik. Kétféle levendulából készítjük, és saját biogazdaságunkban gyűjtjük az alapanyagokat. Manufaktúránk történetében ő volt az az íz, melyet kifejezetten vásárlói kérésre, de erős szkepticizmusunknál fogva csak kis mennyiségben, kvázi próbagyártásban vezettünk piacra. A szörp olyan kedvező fogadtatásra talált, hogy egy hónap alatt elfogyott a teljes árukészlet, s mivel a növény levirágzott, 11 további hónapig kellett várnunk Vásárlóink újabb elismerő hümmentéseire. A levendulaszörp családunk kedvence lett, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!
Ki az, aki életében legalább egyszer ne kóstolt volna bodzaszörpöt, vagy nem próbálkozott még soha azzal, hogy otthon is elkészítse?! Szerelem illatra, szerelem szagolva, szerelem kortyolva! Tökéletes választás az év bármely szakában, jóllehet abszolút favorit kiváltképpen tavasszal és a nyári időszakban, hiszen az első herbaszörp, melyet a szezonban készíthetünk. Üde, bájos és frissítő!
A Hárs Udvar bodzavirág herbaszörpjéhez saját biogazdaságunkban gyűjtjük az alapanyagot, melyből a gyártás során forralás nélkül nyerjük ki értékes illatát és aromáját. Manufaktúránk történetében ő volt az első íz, mellyel foglalkoztunk, s csak kevésen múlt, hogy valami módon végül mégsem róla neveztük el magunkat. Családunk nagy kedvence, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!
Hagyományos, cukor alapú szörpjeink piacra vezetése óta egyre növekvő mértékben találkozunk a cukormentes változatra irányuló vásárlói igényekkel. Ezeknek megfelelve immár öt ízben készítünk steviával édesített herbaszörpöket. A kis kiszerelések nemcsak a kóstolás lehetőségét kínálják, de biztonságérzést is nyújtanak: garantáltan elfogynak, még mielőtt minőségét veszítené a felbontott üveg tartalma.
A választott ízt és darabszámot kérjük a rendelés megjegyzés rovatában pontosítani.
Préslevek
Ebben a termékben három „vegytiszta” préslé ereje és íze egyesül: a frissen préselt homoktövis eredendő savanyúságát a fekete berkenye fanyarsága tompítja, miközben egymás hatását megsokszorozva, egyidőben jutnak be szervezetünkbe. Ahhoz azonban, hogy mindez nemcsak hasznos, de élvezetes is legyen, szűretlen almavelőt is használunk, így kerülve el a cukor hozzáadását.
Immunerősítő préslé kombinációnk már kellően édeskés ahhoz, hogy akár gyerekek is elfogadják, ami egyben jó hír a savanyúságra érzékeny (gyomrú) felnőttek számára is. Napi adagja 2 dl/fő, így kóstolónak, ismerkedésnek először a kisebb, míg kúra jelleggel azonban mindenképpen a nagyobb kiszerelést ajánljuk.
Nem túlzás azt állítani, hogy a fekete berkenye csodanövény! Általános immunerősítő, ér- és gyomorvédő, gyulladáscsökkentő hatású gyümölcs, mely javítja a látást, csökkenti a magas vérnyomást és vércukorszintet, a káros koleszterin mennyiségét. Klinikailag igazoltan lassítja a rákos sejtek szaporodását.
A Hárs Udvarban 100% BIO gazdaságból származó berkenyét dolgozunk fel. Préslevünk mély bíbor színe és fanyar, savanykás, mégis kellemes íze kiváló komplementere a homoktövisnek, melyek szinergens módon egészítve ki egymást kúraszerűen is fogyaszthatók. Nemcsak egészséges, de kiváló szomjoltó ital is hűtve, nyári napokon.
Minőségét megőrzi: gyártástól számított 6 hónapig (felbontást követően 30 napig).
Tárolása: felbontás után hűtőben.
Nem pusztán üres frázis, miszerint a homoktövis valódi csodanövény. Általános immunerősítő, mely védi a májat, a bőrt, a szemet, B12-vitaminnal támogatja az anyagcserét, hatékony vízhajtó. C-vitamin tartalma a citrusfélék tízszerese, melynek koncentrációja még pasztőrözés után is kiemelkedően magas marad. Fogyasztása savhiányos állapotban, illetve a téli hónapokban kifejezetten ajánlott. Kúraszerűen is alkalmazhatjuk, hatékonyságát ugyanis tovább fokozza, ha természetes komplementerével, a fekete berkenyével váltva visszük be szervezetünkbe.
A Hárs Udvarban BIO gazdaságból származó homoktövist dolgozunk fel. A kíméletes, lassú préselésnek köszönhetően maximalizáljuk a gyümölcsrostok és értékes gyümölcslé kinyerhető mennyiségét, így préslevünk állaga sűrű, selymes. A rövid pasztőrözés a tartósítás érdekében elkerülhetetlen, ám a termék jellegére is hatással van: inkább okkersárga színnel és sokak szerint kellemetlen illattal ruházza fel azt. Figyelem: a 100%-os homoktövis íze rendkívül savanyú!
Minőségét megőrzi: gyártástól számított 6 hónapig (felbontás után 30 napig).
Tárolása: felbontás után hűtőben.
Mézek
A hársfa (Tilia cordata) különleges virágmézet ad, melynek színét a begyűjtés ideje határozza meg. Nemcsak rendkívül zamatos a mézek között, de még gyógyhatást is tulajdoníthatunk neki: bevethető álmatlanság, láz és hörghurut esetén, de gyomorsavtúltengés leküzdésében is segít. Kolin tartalma gátolja az érelmeszesedést.
A mézontófű (Phacelia tanatecifolia) az akác után a második legjobban mézelő növény, és Micimackó kedvenc méze is egyben! A bájos, lila virágok enyhén citrusos illatú, selymes mézet adnak, mely fertőtlenítő hatása mellett gyógyítja az égett bőrt és csökkenti a vér koleszterin szintjét.
Az erdei mézharmat méz átfogó elnevezés, melyet a méhek erdei virágzó és zárvatermő fák mézharmatából állítanak elő. A virágmézekhez hasonlóan általános immunerősítő, emellett hatékony vizelethajtó, értisztító, roboráló. Csökkenti a koleszterinszintet, serkenti a vérképzést, ásványi anyag-, vas- és réztartalma magas.
Egyenként is megérdemlik a figyelmet, de együtt az igazán különleges és értékes ajándékok sorát gazdagítják! Szerezz örömet valakinek vagy lepd meg saját magad ezzel az egyedülálló mézkollekcióval, melyet együtt ráadásul kedvezményes áron vásárolhatsz meg!
A csomag tartalma:
1# Facélia – csillogó tiszta virágméz (hófehér), 300g
2# Hárs – aranyló barna virágméz (borostyánszín), 300g
3# Mézharmat – csemegeméz (mélysötét), 300g
A mézontófű (Phacelia tanatecifolia) az akác után a második legjobban mézelő növény. A bájos, lila virágok enyhén citrusos illatú, selymes mézet adnak, mely fertőtlenítő hatása mellett gyógyítja az égett bőrt, és csökkenti a vér koleszterin szintjét. Teában elkeverve utánozhatatlan virágillatot áraszt. Kristályosodása természetes.
A Hárs Udvar facélia virágméze hófehér, tiszta megjelenésével kiváló szettet alkot a borostyánsárga hárs- és mélysötét mézharmat mézek társaságában!
A hársfafélék (Tiliacea) különleges virágmézet adnak, melyeknek színét a begyűjtés ideje határozza meg. Nemcsak különlegesség a mézek között, de gyógyhatást is tulajdoníthatunk neki: bevethetjük álmatlanság, láz és hörghurut esetén, de gyomorsavtúltengés leküzdésében is segít. Kolin tartalma gátolja az érelmeszesedést. Kristályosodása természetes.
A Hárs Udvar hársfaméze csillogó, borostyánszínben alkot szemet gyönyörködtető szettet a hófehér facélia és mélysötét mézharmat méz társaságában!
Az erdei mézharmat méz átfogó elnevezés, melyet a méhek erdei virágzó és zárvatermő fák mézharmatából állítanak elő. Igazi kuriózumnak számít, színe sötét, szinte fekete, illata enyhe, íze viszont karakteres. A virágmézekhez hasonlóan általános immunerősítő, emellett hatékony vizelethajtó, értisztító, roboráló. Csökkenti a koleszterinszintet, serkenti a vérképzést, ásványianyag-, vas- és réztartalma magas. Kristályosodása természetes.
Aki kóstolta már, leginkább a karamellhez hasonlítja aromáját. Csipkekekszünk sajátos ízvilágának egyik nélkülözhetetlen komponense, a maga mély tónusaival szemet gyönyörködtető szettet alkot a Hárs Udvar hófehér facélia- és borostyánsárga hársmézének társaságában!
Kekszek & Édességek
Szerelmünk a gyömbérrel minden bizonnyal azon a napon kezdődött, mikor minden bátorságunkat összeszedve először vágtunk neki a préselésnek, hogy herbaszörpöt készítsünk belőle. Nem is állhattunk meg itt, kellett keksz is! Puszedlink egyedülálló ízének mégsem csupán a gyömbér a titka: a süteményre jellemző illat, szín és aroma a harmatméznek köszönhető!
Kézműves süteményünk saját logóval mintázva kerül forgalomba. A keksz átmérője 8 cm, relatíve méretes, így 1-2 darab már kielégítő mennyiségű táplálékkal szolgál egy bögre tea, kakaó vagy meleg tej mellé a reggeli rohanásban vagy este, lefekvés előtt. Mindenképp érdemes megkóstolni!
Kekszkínálatunk királynője egyik legújabb termékünk, melynek alapját a finommá őrölt zabpehely, különleges és átható aromáját pedig a frissen reszelt narancshéj adja. Maga a zabcsók a látszat ellenére nem kemény: a benne található minimális sütőpornak köszönhetően lágyan omlik a szájban. A narancs ízét még jobban kiemeli az ét- vagy tejcsokoládés talpalás, mely megkoronáz minden falatot!
A Hárs Udvar csipkekeksze lényegében két népszerű elődjének, a mézes puszedlinek és gyógynövényes teasüteménynek „átdolgozott kiadása”, mely egyedülálló ízét markáns fűszerezésének, valamint 18%-os herbaméz-tartalmának köszönheti, melyet mézharmat mézből és homoktövisből készítünk.
Kekszünk, mely nevét csipkehorgolásra emlékeztető mintázatáról kapta, nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, íze rendkívüli: édesen karamelles, enyhén fanyar árnyalattal. Dús, laktató, tömör, mégis puhán omló mézes keksz, melyet bátran fogyaszthatunk tejjel, kávéval reggelire vagy csak menetközben a nap során. Bátran kínálhatjuk egy évnél idősebb gyermekeknek is.
Vannak dolgok, melyeket az ember idővel kinő. A csokoládé iránti rajongás garantáltan nem tartozik ezek közé. Egyesek számára jól időzítve, kis mennyiségben maga a kényeztetés, mások számára ideális örömforrás a mindennapokban, ha okunk van rá, azért, ha pedig nincs, éppen azért.
A Hárs Udvar kézműves csokoládé nyalókáit a legkiválóbb minőségű belga csokoládéból készítjük két ízvilágban: klasszikus “trichoc” szettünk ét-, tej- és fehércsokoládé felhasználásával készül, míg a “herbaszett” gyártásánál csak fehércsokoládét használunk, melyet BIO berkenye és BIO homoktövis gyümölcshúsliszttel, valamint porított matcha teával gazdagítunk.
A legtöbb ember gyerekkorát meghatározza valamilyen különleges íz. A mi esetünkben ez egy édességé volt, ami nem más, mint a pillecukor. A Hárs Udvar édességkínálatának sorából sem hiányozhat tehát e légiesen könnyű csemege, mely bodza-homoktövis-berkenye ízekben rétegezve kínál mindennapi kényeztetést nosztalgiázó felnőtteknek és virgonc gyerekeknek egyaránt.
Még mikor csak ízlelgettük a lehetőséget, hogy kezdjünk szörpkészítésbe, egy másik termék is a szemünk előtt lebegett, bár magunk sem egészen értettük, miért: a gumicukor. Talán, mert mi is nagyon szeretjük, talán, mert négy gyermekünk is nagyon szereti, talán, mert a gumicukrot mindenki szereti.
Sziporka kézműves gumicukrunk legfőbb tulajdonságai közé tartozik, hogy nem kemény, nem rágós, mivel a közismert változatokhoz képest nincs viasszal kezelve, nedvességtartalma pedig magasabb azokénál. Apró szívecske formái három ízben öltenek testet: a fehér színűek bodzásak, a narancssárgák homoktövisesek, a pirosak berkenyések. Bevonatként a gumicukor szimplán kukoricakeményítő púdert kap, ettől felülete opálossá válik, és nem tapad össze. A gyümölcsös aroma és átható virágillat már az ízlelés előtt learatja a babérokat.
Ahogy Sziporkánk egyre nagyobb népszerűségre tett szert, a téli szezonban felmerült a gondolat, hogy valami extrával kedveskedjünk vásárlóinknak. Így alkottuk meg egyedülálló forralt borunk felhasználásával a „felnőtt gumicukrot”, melyben a fűszerek mellett a friss narancsé a főszerep! A gumicukor édes ízét áthatja a bor karakteressége, savassága, egyedülálló kombinációt alkotva a termékben!
Bátran ajánljuk kipróbálásra!
Desszertöntetek
Palacsinta, gofri, fagylaltkehely, de akár egy pohár natúr joghurt, torta tetejére különleges zselé – a Hárs Udvar mentalevél cukorszirup segítségével a tavasz legfrissebb ízét bármikor ételeinkbe varázsolhatjuk. Használjuk egyszerűen cukor- vagy mézpótlóként, sőt, kipróbálhatjuk tea, kávé ízesítésére is. Kiváló alternatíva méz helyett vegán étrendet követők számára.
A Hárs Udvar mentalevél cukorszirupjának különlegessége, hogy utóérő típusú desszertöntet: minél tovább türtőztetjük magunkat, hogy mielőbb felhasználjuk, idővel annál karakteresebb ízzel jutalmazza türelmünket. Mindenképpen megéri kipróbálni!
Palacsinta, gofri, fagylaltkehely, de akár egy pohár natúr joghurt, torta tetejére különleges zselé – a Hárs Udvar levendula cukorszirup segítségével a tavasz legüdébb ízét bármikor ételeinkbe varázsolhatjuk. Használjuk egyszerűen cukor- vagy mézpótlóként, sőt, kipróbálhatjuk tea, kávé ízesítésére is. Kiváló alternatíva méz helyett vegán étrendet követők számára.
A Hárs Udvar levendula cukorszirupjának különlegessége, hogy utóérő típusú desszertöntet: minél tovább türtőztetjük magunkat, hogy mielőbb felhasználjuk, idővel annál karakteresebb ízzel jutalmazza türelmünket. Mindenképpen megéri kipróbálni!
Palacsinta, gofri, fagylaltkehely, de akár egy pohár natúr joghurt, torta tetejére különleges zselé – a Hárs Udvar bodzavirág cukorszirup segítségével a tavasz legbájosabb ízét bármikor ételeinkbe varázsolhatjuk. Használjuk egyszerűen cukor- vagy mézpótlóként, sőt, kipróbálhatjuk tea, kávé ízesítésére is. Kiváló alternatíva méz helyett vegán étrendet követők számára.
A Hárs Udvar bodzavirág cukorszirupjának különlegessége, hogy utóérő típusú desszertöntet: raktárunkban őrzünk egy 2019-ben készített példányt, mely csodálatos borostyánsárga színben pompázik, illata pedig maga a megtestesült bodzás álom. Mindenképpen megéri kipróbálni!
Meleg Italok
Ezer okunk lehet inni egy pohár finom, fűszeres forralt bort, és legalább ennyi szólhat ellene is. Borkánkat kifejezetten a „megtévesztés szándékával” alkottuk meg: készíteni akartunk egy, a forralt borra megszólalásig hasonlító meleg italt, mely annak minden élvezetét nyújtani képes, mégsem tartalmaz alkoholt. Így született meg a Forralt Borka, melynek alapját és édességét a szűretlen almalé, színét és fanyarságát a fekete berkenye présleve, míg aromájat a karácsonyi fűszerek és a friss narancs adja!
Teljesen alkoholmentes meleg ital, melyet akár gyerekek, akár autót vezető felnőttek is élvezettel fogyaszthatnak az ünnepi étkezések vagy hideg téli esték alkalmával.
Ki ne ábrándozott volna már arról, hogy ropogó kandalló mellett puha pokrócba burkolózva egy kényelmes fotelben fűszeres illatot árasztó bögrét vesz kezébe, hogy lassan kortyolva élvezze a tél legszebb pillanatait? Ha mindezt nem is, de az ünnepi időszak melegségét és harmonikus ízélményt biztosan adhatunk Forralt borunkkal, melyben a karácsonyi fűszerek kavalkádja mellett friss narancs aromája kényezteti érzékeinket!
Kisebb, üveges kiszerelésünk kiváló ajándék lehet, ám az ünnepi időszakot mindenképpen érdemes bebiztosítani a nagyobb, Bag in boxos változattal, mely konyhakész italt kínál a család vagy a baráti társaság számára. Nincs más teendőnk, mint megmelegíteni, felszolgálni és koccintani mindannyiunk egészéségére!
Lekvárok
Kezdettől fogva szerettünk volna különleges lekvárpalettát építeni, mellyel vásárlóink érzékeit és egészségét is kényeztethetjük. Igen, ezek a lekvárok többre hivatottak, mint hogy palacsintában végezzék! Méltó társuk egy szelet kovászolt, kézműves kenyér, melyre vastagabban húzzunk natúr vaj- vagy sajtkrémet, s koronázzuk meg 1-2 kiskanálnyi fekete berkenye lekvárral! Mivel közvetlenül a berkenye bogyót dolgozzuk fel, ez a lekvárunk a társainál darabosabb textúrájú, tartalmazza a bogyó minden alkotórészét. Fanyarságát kiválóan ellensúlyozza az alma édessége, erősen festő színét a természet alkotta.
Megéri minden falat!
Kezdettől fogva szerettünk volna különleges lekvárpalettát építeni, mellyel vásárlóink érzékeit és egészségét is kényeztethetjük. Igen, ezek a lekvárok többre hivatottak, mint hogy palacsintában végezzék! Méltó társuk egy szelet kovászolt, kézműves kenyér, melyre vastagabban húzzunk natúr vaj- vagy sajtkrémet, s koronázzuk meg 1-2 kiskanálnyi homoktövis lekvárral! Fanyar, kicsit „húzza is” az ember száját, mégis lággyá teszi az alma édessége. Krémes textúra, jól kenhető, színe eleven narancssárga, akár a nyári napsütés!
Megéri minden falat!
Kezdettől fogva szerettünk volna különleges lekvárpalettát építeni, mellyel vásárlóink érzékeit és egészségét is kényeztethetjük. Igen, ezek a lekvárok többre hivatottak, mint hogy palacsintában végezzék! Méltó társuk egy szelet kovászolt, kézműves kenyér, melyre vastagabban húzzunk natúr vaj- vagy sajtkrémet, s koronázzuk meg 1-2 kiskanálnyi csipkebogyó lekvárral! Krémesen lágy textúra, klasszikus íz, mint ahogyan „az öregek” készítették.
Mivel a csipkebogyó velője önmagában keserű, így lekvárunk a lehető legkevesebb mennyiségű, 20% cukrot tartalmaz. Édes, de még fanyarkás kényeztetés. Megéri minden falat!
Kezdettől fogva szerettünk volna különleges lekvárpalettát építeni, mellyel vásárlóink érzékeit és egészségét is kényeztethetjük. Igen, ezek a lekvárok többre hivatottak, mint hogy palacsintában végezzék! Méltó társuk egy szelet kovászolt, kézműves kenyér, melyre vastagabban húzzunk natúr vaj- vagy sajtkrémet, s koronázzuk meg 1-2 kiskanálnyi gyömbérlekvárral! Meg fogjuk látni, valóságos ízorkán tölti be a szánk! A gyömbér pár másodperc késéssel, orvul, hátulról támad, és letaglózza valamennyi ízlelőbimbónkat! Bátran állíthatjuk: gyömbér herbaszörpünknél a gyerekeknek kedveztünk, de gyömbér lekvárunk a valóban „hard core” fogyasztóknak készült!
Megéri minden falat!