Forralt bor – fűszeres meleg ital

Bármilyen csípős is legyen kinn az idő, a Hárs Udvar forralt bor és jó társaság mellett átmelegedhet minden szív!

Ki ne ábrándozott volna már arról, hogy ropogó kandalló mellett puha pokrócba burkolózva egy kényelmes fotelben fűszeres illatot árasztó bögrét vesz kezébe, hogy lassan kortyolva élvezze a tél legszebb pillanatait? Ha mindezt nem is, de az ünnepi időszak melegségét és harmonikus ízélményt biztosan adhatunk Forralt borunkkal, melyben a karácsonyi fűszerek kavalkádja mellett friss narancs aromája kényezteti érzékeinket!

Kisebb, üveges kiszerelésünk kiváló ajándék lehet, ám az ünnepi időszakot mindenképpen érdemes bebiztosítani a nagyobb, Bag in boxos változattal, mely konyhakész italt kínál a család vagy a baráti társaság számára. Nincs más teendőnk, mint megmelegíteni, felszolgálni és koccintani mindannyiunk egészéségére!

2,850Ft9,000Ft

Konyhakész termék, melyet melegítést követően belátás szerinti mennyiségben fogyaszthatunk.
Pasztörizálással tartósított termék. Minőségét megőrzi: gyártástól számított 12 hónapig.
(100g termékben) Energia: 297 kJ /70 kcal, zsír: 0 g, am. tel. zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 17,7 g, am. cuk.: 8,3 g, rost: 0,18 g, fehérje: 0,2 g, só: 0 g.
Vörösbor, cukor (10%), friss narancs, fűszerek (fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, koriandermag, ánizs, édeskömény, kardamom mag, szegfűbors, gyömbér).
Fahéj. Állati eredetű összetevőt nem tartalmaz, így vegán étrendet követők számára is ajánlott fogyasztása.
Herbaszörpjeinket tartósítószerek és hőkezelés nélkül készítjük.

  • „Akkor miért nem romlik meg?”
    A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható.
  • „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
    A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik.
  • „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
    Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.

Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!

Gyömbéres puszedli

Narancsos zabcsók kézműves desszert

Fekete berkenye lekvár

Homoktövis lekvár

Csipkekeksz

Csipkebogyó lekvár