Gyömbéres puszedli

Szerelmünk a gyömbérrel minden bizonnyal azon a napon kezdődött, mikor minden bátorságunkat összeszedve először vágtunk neki a préselésnek, hogy herbaszörpöt készítsünk belőle. Nem is állhattunk meg itt, kellett keksz is! Puszedlink egyedülálló ízének mégsem csupán a gyömbér a titka: a süteményre jellemző illat, szín és aroma a harmatméznek köszönhető!

Kézműves süteményünk saját logóval mintázva kerül forgalomba. A keksz átmérője 8 cm, relatíve méretes, így 1-2 darab már kielégítő mennyiségű táplálékkal szolgál egy bögre tea, kakaó vagy meleg tej mellé a reggeli rohanásban vagy este, lefekvés előtt. Mindenképp érdemes megkóstolni!

0Ft1,875Ft

Tartósítószermentes termék. Minőségét megőrzi: gyártástól számított 12 hónapig.
(100g termékben) Energia: 1906 kJ/456 kcal, fehérje: 5,8 g, zsír: 15,3 g, amelyből telített zsírsavak: 3 g, szénhidrát: 75,5 g, amelyből cukor: 34 g, rost: 2 g.
Búza finomliszt, mézharmat méz 25%, növényi zsiradék (margarin: pálmaolaj, repceolaj, kókuszzsír), cukor, őrölt gyömbér, só, térfogatnövelő szer: szódabikarbóna.
A termék búzalisztet tartalmaz, ellenben tojás- és tejmentes.
Herbaszörpjeinket tartósítószerek és hőkezelés nélkül készítjük.

  • „Akkor miért nem romlik meg?”
    A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható.
  • „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
    A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik.
  • „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
    Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.

Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!

Gyömbéres puszedli

Narancsos zabcsók kézműves desszert

Fekete berkenye lekvár

Homoktövis lekvár

Csipkekeksz

Csipkebogyó lekvár