Narancsos zabcsók kézműves desszert
Kekszkínálatunk királynője egyik legújabb termékünk, melynek alapját a finommá őrölt zabpehely, különleges és átható aromáját pedig a frissen reszelt narancshéj adja. Maga a zabcsók a látszat ellenére nem kemény: a benne található minimális sütőpornak köszönhetően lágyan omlik a szájban. A narancs ízét még jobban kiemeli az ét- vagy tejcsokoládés talpalás, mely megkoronáz minden falatot!
0Ft – 3,850Ft
Tartósítószermentes termék. Minőségét megőrzi: gyártástól számított 12 hónapig.
(100g termékben) Energia: 1993 kJ/ 476 kcal, fehérje: 9 g Zsír: 24 g – amelyből telített zsírsavak: 7,8 g, szénhidrát: 53 g, amelyből cukrok: 24 g, rost: 4,1 g.
Zabpehely, növényi zsiradék (pálmaolaj, repceolaj), cukor, búzaliszt, frissen reszelt narancshéj, víz, térfogatnövelő szer: sütőpor. Bevonat: ét- vagy tejcsokoládé.
A termék búzalisztet is tartalmaz, ellenben tojásmentes. Tejet a desszert csak a csokoládéban tartalmaz.
Herbaszörpjeinket tartósítószerek és hőkezelés nélkül készítjük.
- „Akkor miért nem romlik meg?”
A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható. - „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik. - „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.
Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!