Hárs – aranyló barna virágméz

Szereted a mézet, és egy elegáns ízt keresel?

A hársfafélék (Tiliacea) különleges virágmézet adnak, melyeknek színét a begyűjtés ideje határozza meg. Nemcsak különlegesség a mézek között, de gyógyhatást is tulajdoníthatunk neki: bevethetjük álmatlanság, láz és hörghurut esetén, de gyomorsavtúltengés leküzdésében is segít. Kolin tartalma gátolja az érelmeszesedést. Kristályosodása természetes.

A Hárs Udvar hársfaméze csillogó, borostyánszínben alkot szemet gyönyörködtető szettet a hófehér facélia és mélysötét mézharmat méz társaságában!

1,800Ft

Ízlés és szükség szerint.
A méz kristályosodása természetes jelenség, a minőséget nem befolyásolja.
(100g termékben) Energia: 1194 kJ/285 kcal, zsír: 0 g, amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 80 g, amelyből cukrok: 80 g, fehérje: 0 g, rost: 0 g, só: 0 g.
Hársméz.
Nincs, de vegán életmódot folytatók és cukorbetegek számára fogyasztása nem vagy csak mértékkel ajánlott.
Herbaszörpjeinket tartósítószerek és hőkezelés nélkül készítjük.

  • „Akkor miért nem romlik meg?”
    A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható.
  • „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
    A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik.
  • „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
    Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.

Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!

Gyömbéres puszedli

Narancsos zabcsók kézműves desszert

Fekete berkenye lekvár

Homoktövis lekvár

Csipkekeksz

Csipkebogyó lekvár