Levendula herbaszörp

Ha egy igazán kellemes és különleges nyári frissítőre vágysz, akkor a levendula herbaszörp neked a megfelelő választás!

Százból 99 embernek határozott véleménye van a levendulaszörpről: vagy gyűlöli, vagy imádja! A már kialakult véleményen bizony nem könnyű változtatni: akinek egyszer beivódott a tudatába a „molyirtó” és a „szappan”,  nehezen barátkozik meg a gondolattal, hogy egy levendulaszörp bizony, lehet selymesen csábító, zöld lankákat és cirógató szellőt idéző élmény is, egy korty nyári felüdülés bármely évszakban.

A Hárs Udvar levendula herbaszörpjének íze nem „olajos”, de nem is tolakodó: először lágyan, majd egyre intenzívebben jelentkezik. Kétféle levendulából készítjük, és saját biogazdaságunkban gyűjtjük az alapanyagokat. Manufaktúránk történetében ő volt az az íz, melyet kifejezetten vásárlói kérésre, de erős szkepticizmusunknál fogva csak kis mennyiségben, kvázi próbagyártásban vezettünk piacra. A szörp olyan kedvező fogadtatásra talált, hogy egy hónap alatt elfogyott a teljes árukészlet, s mivel a növény levirágzott, 11 további hónapig kellett várnunk Vásárlóink újabb elismerő hümmentéseire. A levendulaszörp családunk kedvence lett, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!

0Ft13,500Ft

Díszüveges kiszereléseinket kifejezetten ajándékozási céllal ajánljuk. A mindennapos, otthoni vagy munkahelyi szörpfogyasztáshoz a 3 és 5 literes zsákokat ajánljuk, melyek – „stand up” kialakításuknak köszönhetően – nem igényelnek plusz kartondobozt sem a szállítás, sem a tárolás során. A légmentes zárást biztosító csapok lehetővé teszik a szörp kényelmes és cseppenésmentes kitöltését anélkül, hogy a zsákot a kamra polcáról felvennénk. TIPP: ha a zsák kiürül, vágjuk fel, töltsünk bele egy pohár vizet, öblítsük ki, majd fogyasszuk el az utolsó csepp szörpöt is! A kimosott zsákot dobjuk a sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtőbe!
Javasolt hígítási arány: 1 dl szörp + 9 dl víz = 1 liter kész üdítő!
A herbaszörpök gyártásánál a tartósítószermentes, ún. hideg eljárást alkalmazzuk a gyártás során. Ennek értelmében a termék minőségmegőrzéséről kálium-szorbát és nátrium-benzoát helyett a magas cukortartalom gondoskodik, aminek következtében a termék nemcsak kemikáliáktól mentes, de sokkal sűrűbb, kiadósabban hígítható is lesz.
Tápértékadatok (100ml szirup): Energia: 1519 kJ/305 kcal, zsír: 0 g, amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 70 g, amelyből cukrok: 60 g, fehérje: 0 g, só: 0 g. MEGJEGYZÉS: ha tehát ezt a mennyiséget hígítjuk fel 9 dl vízzel, akkor az iménti lista 1 liter üdítő teljes tápértékét mutatja.
Összetevők: fruktóz-glükóz szirup, levendulaszirom (Lavandula angustifolia) szűrt, vizes oldata (12%), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.
Allergének: nincs, GMO-mentes, laktóz- és gluténmentes, vegán. Fogyasztása cukorbetegeknek nem vagy csak nagy hígításban javasolt!
Herbaszörpjeinket tartósítószerek és hőkezelés nélkül készítjük.

  • „Akkor miért nem romlik meg?”
    A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható.
  • „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
    A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik.
  • „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
    Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.

Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!

Gyömbéres puszedli

Narancsos zabcsók kézműves desszert

Fekete berkenye lekvár

Homoktövis lekvár

Csipkekeksz

Csipkebogyó lekvár