Levendula herbaszörp
Ha egy igazán kellemes és különleges nyári frissítőre vágysz, akkor a levendula herbaszörp neked a megfelelő választás!
Százból 99 embernek határozott véleménye van a levendulaszörpről: vagy gyűlöli, vagy imádja! A már kialakult véleményen bizony nem könnyű változtatni: akinek egyszer beivódott a tudatába a „molyirtó” és a „szappan”, nehezen barátkozik meg a gondolattal, hogy egy levendulaszörp bizony, lehet selymesen csábító, zöld lankákat és cirógató szellőt idéző élmény is, egy korty nyári felüdülés bármely évszakban.
A Hárs Udvar levendula herbaszörpjének íze nem „olajos”, de nem is tolakodó: először lágyan, majd egyre intenzívebben jelentkezik. Kétféle levendulából készítjük, és saját biogazdaságunkban gyűjtjük az alapanyagokat. Manufaktúránk történetében ő volt az az íz, melyet kifejezetten vásárlói kérésre, de erős szkepticizmusunknál fogva csak kis mennyiségben, kvázi próbagyártásban vezettünk piacra. A szörp olyan kedvező fogadtatásra talált, hogy egy hónap alatt elfogyott a teljes árukészlet, s mivel a növény levirágzott, 11 további hónapig kellett várnunk Vásárlóink újabb elismerő hümmentéseire. A levendulaszörp családunk kedvence lett, bízunk benne, Vásárlóink tetszését is elnyeri majd!
0Ft – 13,500Ft
- „Akkor miért nem romlik meg?”
A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható. - „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik. - „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.
Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!