Mentalevél cukorszirup

Édes patakban csordogál, megeheti, aki vegán – illata és íze tavasz, kitalálod-e, hogy mi az?

Palacsinta, gofri, fagylaltkehely, de akár egy pohár natúr joghurt, torta tetejére különleges zselé – a Hárs Udvar mentalevél cukorszirup segítségével a tavasz legfrissebb ízét bármikor ételeinkbe varázsolhatjuk. Használjuk egyszerűen cukor- vagy mézpótlóként, sőt, kipróbálhatjuk tea, kávé ízesítésére is. Kiváló alternatíva  méz helyett vegán étrendet követők számára.

A Hárs Udvar mentalevél cukorszirupjának különlegessége, hogy utóérő típusú desszertöntet: minél tovább türtőztetjük magunkat, hogy mielőbb felhasználjuk, idővel annál karakteresebb ízzel jutalmazza türelmünket. Mindenképpen megéri kipróbálni!

1,400Ft

Ízlés szerint.
(100g termékben) Energia: 1322 kJ/311 kcal, zsír: 0 g, amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 78 g, amelyből cukrok: 67 g, fehérje: 0 g, rost: 0 g, só: 0 g.
Fruktóz-glükóz szirup, mentalevél (Mentha).
Nincs, vegán étrendet követők számára is ajánlott mézpótlóként, cukorbetegeknek azonban nem javasolt fogyasztása.
Herbaszörpjeinket tartósítószerek és hőkezelés nélkül készítjük.

  • „Akkor miért nem romlik meg?”
    A minőségmegőrzésről a rendkívül sűrű cukorszirup gondoskodik. Ennek köszönhetően a termék stabil, felbontás után is hosszú ideig megőrzi frissességét, nem igényel hűtést (de hűvös helyen, pl. kamrában tárolandó), továbbá igen kiadós, jól hígítható.
  • „Túl sok cukor van benne, az egészségtelen!”
    A kiemelkedően magas cukortartalommal egyenes arányban szörpjeink az átlagosnál több növényi rész felhasználásával készülnek, hogy ízük a megszokottnál intenzívebb legyen. Az elkészített üdítő cukortartalma azonban már attól függ, hogy milyen hígításban fogyasztjuk a szörpöt: a címkén 1:8 arányú hígítással kalkuláltunk, de ennél hígabban, 1:9 arányban javasoljuk a termék fogyasztását. Családunk egyes tagjai még ennél is „vizesebben” szeretik.
  • „Miért nem készítünk cukormentes változatot?”
    Három okból. Egyrészt, herbaszörpöket készítünk, így odafigyelünk arra, hogy a gyógynövények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Ezért nem főzzük meg őket. Másrészt, ha kiiktatjuk a cukrot a gyártási folyamatból, azzal kiiktatjuk az egyetlen tartósítószermentes megoldást, így cukor helyett jöhet a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát. Harmadszor pedig, attól, hogy cukormentesen akarunk szörpöt készíteni, az édes ízről gondoskodunk kell. Választhatunk szintetikus édesítőszereket, melyeknek kellemetlen mellékíze azonban gyakran kiérződik, vagy választhatunk organikus édesítőszereket. A Hárs Udvar szellemiségéhez nyilvánvalóan ez utóbbi állna közelebb. A termék fogyasztói ára azonban ebben az esetben megközelítené a 4-5000 forintot.

Ha először találkozol a termékkel vagy ajándéknak szánod, ajánljuk, hogy a számodra legszimpatikusabb és legkisebb kiszereléssel kezdd az ismerkedést. Ha bevált és visszatérsz, vagy többen összefogva rendeltek, a legközelebbi vásárlásnál már inkább a gyűjtőmennyiségeket ajánljuk, hiszen így tudjuk a legkedvezőbb árakat biztosítani!

Gyömbéres puszedli

Narancsos zabcsók kézműves desszert

Fekete berkenye lekvár

Homoktövis lekvár

Csipkekeksz

Csipkebogyó lekvár